Stora och små hundraser

Bilder och fakta om hundraser små, medelstora och stora hundraser, allergivänliga hundar till salu.

På denna sida hittar du det mesta inom ämnet hund. Vi bilder, länkar och annonser kommer du till företag som säljer alla tänkbara hundtillbehör. Du hittar och ett antal hundkennlar där du kan köpa din blivande hund.

Ovan bla. olika hundraser som säljes eller hundar som bortskänkes, tex. små hundraser som är lugna.

Det finns många olika hundraser små hundraser, jättestora hundraser, medelstora hundraser och stora hundraser för olika ändamål, tex. till sällskapshund vilka kan vara mer eller mindre lättskötta hundraser. Det kan var små hundraser som är allergivänliga, små hundraser som sällskapshundar eller små hundraser att använda till jakt. Hundraser som är små betyder inte att de är mer lättskötta hundraser än stora hundraser. En lättskött hundras är tex. en strävhårig tax som tillhör små hundraser.

Små hundraser - Stora hundraser

Många tror att små hundraser är lugna men så är det inte, tex. en Jack Russel är inte så lugn och det är en liten hund. Via sidan och länkar på sidan kan du skaffa fakta och information om olika hundraser, små och stora. Då du ska välja hundras måste du först bestämma varför du vill ha hund, som sällskap, för jakt, för träning eller du ska kanske jobba tillsammans med den. Det är viktigt att inte välja en hundras bara att den tillhör populära hundraser, vilket kan ändra sig. Väljer man en hund efter populära hundraser så kan man få en hund som inte alls passar det man tänkt sig. Orsakerna kan vara många, liksom antalet hundraser som finns att välja mellan. Vill du ha en liten hundras, medelstor hundras eller stor hundras, renrasig eller en blandras? Du kan på nätet läsa om alla hundraser små, medelstora hundraser och stora hundraser bara du har tid att söka och leta efter dessa olika hundraser. Ska du för första gången skaffa en hund kanske du ska börja med en lättskött hundras. Ta hjälp av den information och fakta om hundar och hundraser som idag finns att tillgå på nätet för att hitta hundraser som passar dig och din familj. Har du allergi mot hundar så leta efter allergi hundar till salu. En av många jättestora hundraser är Leon Berger. Denna stora hundras är samtidigt en lättskött hundras.

Nedan bilder på små hundraser, vilka passar bra som sällskapshundar men även en liten hund kan vara bra som jakthund. Det finns många söta små hundar att välja mellan. Små hundraser mellan a-ö hittar man på sidan litenhund.se

små hundraser små hundraser

Att tänka på i samband med att man ska välja hundraser : Har du allergi mot hundar, läs mer om detta på sidan netdoktor. Du kan också på sidan alla hundraser läsa om olika allergivänliga hundraser, små hundraser, medelestora hundraser och stora hundraser. Något av vad man kan läsa på sidan kommer här : Om du är allergisk mot hundar så att du alltid kommer att få en allergisk reaktion, men vissa raser producera mindre allergiframkallande än andra hundraser. Här är hundraser som producerar minst allergener, och som kan passa för allergiker som vill leva med hund trots de nackdelar som detta innebär för allergier. Kallas även allergivänliga hundraser. Sök efter allergi hundar till salu om du har allergi mot hundar.

Nedan bild på en Schäfer, en av många stora hundraser. Andra exempel på jättestora hundraser är Mastiff, Leon Berger och Berner sennenhund. En stor hund kan vara en lättskött hund.

hundraser

Ovan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer, kanske hittar du de fakta om de hundraser du söker. Ibland annonserar hunduppfödare om att de har hundar till salu innehållande stora hundraser, medelstora hundraser, söta små hundar, jättestora hundraser och små hundraser.

Nedan böcker om hundraser, här hittar du fakta och information om olika hundraser tex. stora hundraser, medelstora hundraser, små hundraser, lättskötta hundraser, söta små hundar och allergivänliga hundraser. Du kan också hitta olika hundraser till barn. Det finns många olika små, medelstora och stora hundraser i Sverige att välja mellan. Dessutom finns spannet innehållande medelstora hundraser. På svenska kennelklubbens hemsida kan man läsa hur man klassar de olika hundraserna som små, medelstora och stora hundraser.

hundraser Hundraser i Sverige Svenska hundraser All världens hundraser

Alla hundraser är från början framavlade för att fylla ett syfte. Utseende är en sak men man får inte glömma hur hunden fungerar, tex. fungerar den bra ihop med barn. Min hund som är en beagle en medelstor hundras, fungerar bra som sällskaps- och jakthund. Denna hundras är bra på båda sakerna, MEN, att enbart ha en beagle som sällskapshund är inget jag rekommenderar. Denna hundras har fruktansvärt mycket energi i sig som måste få komma ut. När min hund får jaga, kommer all denna energi ut. Under ej jakttid fodras mycket annan rastning. Ska man välja en hundras som är en blandras- eller en renrasig hund. Blandras är billigare än de renrasiga. Själv föredrar jag renrasiga hundar, då vet man bättre hur hunden fungerar, kan gå med i hundklubbar (just för den hundras man har). Det är också viktigt att papper finns på hunden, stamtavla och veterinärintyg, hundar kan födas med fel, speciella för hundrasen. Ta hjälp av kennelklubben för att få veta mer om olika hundraser, små hundraser, medelstora hundraser och stora hundraser.

Söker du tex. små hundraser som sällskapshund så kan du på Svenska kennelklubben se vilka hundraser som ingår i gruppen sällskapshundar. Man via deras sida hitta mer information om olika hundraser. Man ska inte tro att bara för att det är små hundraser så är det lungna hundar och lättskötta hundraser, så är det inte, kan vara tvärtom.

små hundraser

Ovan bild på en Strävhårig tax, trevlig sällskapshund, är en av de hundar man betecknar ingår i små hundraser. En mycket lugn sällskapshund som också fungerar bra som jakthund, en lättskött hund. Sök på nätet efter bilder på stora, medelstora och små hundraser för att hitta en passande hundras. Besök de som annonserar om hundar för att tex. hitta allergi hundar till salu, små vita hundar eller söta små hundar. Små hundraser mellan a-ö hittar man på sidan litenhund.se

Ska man lyckas få den hund man önskar måste man ha helt klart för sig, vad ska jag använda hunden till, hur fungerar den hundras jag är intresserad av. Alla valpar är små och söta, men hur ser valpen ut när den är fullvuxen, hur fungerar valpen som fullvuxen. Den hundras du är intresserad av finns säkert i någon av böckerna ovan, små hundraser, stora hundraser, medelstora hundraser och jättestora hundraser.

När du gått igenom tänkta små, medelstora, stora och jättestora hundraser och bestämt dig för hundras, ger jag dig några små tips då du ska köpa din hund. Försäkra dig om att hunden är frisk, inte en insmugglad hund, träffa modertiken. Mer om att tänka på vid köp av valpar och hundar finns att läsa på Jordbruksverkets hemsida.

Stora hundraser kan fungera bättre som sällskapshund än små hundraser, vilket gör att man måste ta reda på hur den hundras fungerar som man tänker skaffa samt att den uppfyller de önskemål man har på hunden. Hundraser små betyder inte att det är en lättskött hund eller en lugn hund.

Olika hundfoder passar olika bra till olika hundraser vilket gör att man får prova sig fram för att hitta ett bra hundfoder till den hundras man har. Det enda som är säkert är att det åtgår mindre hundmat till små hundraser än till stora hundraser.

små hundraser

På denna sajt har du möjlighet att hitta länkar och böcker som hjälper dig att hitta fakta och information för välja rätt hundras, tex. stora hundraser, små hundraser, lättskötta hundraser, små vita hundar och allergivänliga hundraser. Det är oerhört viktigt att man inskaffar kunskap om olika tänkbara hundraser, små och stora. Det finns många hundraser att välja på, stanna till och tänk, skaffa kunskap innan du bestämmer dig för hundras. När du väl bestämt hundras, ta kontakt med olika kennlar, uppfödare för ta reda på mer om hundrasen och vad kostar denna hund. Om det är några som vet mycket om hundraser så är det hunduppfödarna. En seriös hunduppfödare vill att valparna ska komma till bra hem, och säljer som regel inte en valp om de anser att denna hundras inte passar det du ska använda hunden till.

Olika hundraser

Sidor att läsa om olika hundraser, stora, medelstora och små, allergivänliga, söta små hundar, små vita hundar och lättskötta hundraser. Välj hund efter vad man ska ha hunden till, jakt, lättskött hund, hund och barn är något att tänka på. Söker du en lättskött hund så kan hundar tillhörande stora hundraser vara mer lättskötta än hundar tillhörande små hundraser.

electra de galius finahund
liten hund svenska kennelklubben vovve

Stora, små, lättskötta och allergivänliga hundraser

Nedan sidor som sajten innehåller. Köp de hundraser som bäst passar dig inte en hund bara för att den tillhör populära hundraser. Om du söker en hund som inte fäller så finns det både små, medelstora och stora hundraser som inte fäller. Lika kan det vara om man söker efter allergivänliga hundar till salu så kan man hitta hundar tillhörande små hundraser, medelstora hundraser, söta små hundar, små vita hundar, jättestora hundraser och stora hundraser.

HEM Hundar Hundträning
Hundtillbehör Valpar Hundutställning
Aktivering hund Före hundköpet Hundar till salu
Köpa hund Hundbur Hundfoder
Hunduppfostran Hundkennel Hundklubbar
Hundkoja-hundgård Hundkurs Hundpejl
Hundpensionat Hundraser Hundsjukdomar