Hundträning

Hitta tips på hundträning och valpträning på nätet.

På denna sida hittar du det mesta inom ämnet hund. Vi bilder, länkar och annonser kommer du till företag som säljer alla tänkbara hundtillbehör. Du hittar och ett antal hundkennlar där du kan köpa din blivande hund.

Via länkarna ovan hittar man fakta om hundar och fakta om hundvalpar.

Hundträning, det finns många anledningar till att träna en hund. I mitt fall handlar det om att träna min hund för jakt och att hålla en bra allmän lydnad på hunden som tex. inte hoppa på besökare, gå fot och inkallning. Denna hundträning hjälper mig de gånger jag går på hundutställning med henne. Det finns olika saker att träna sin hund på tex. hundträning gå fot och hundträning lydnad. Ett första steg kan vara att man går på valpkurs och börjar med valpträning.


Hundträning tips

På sidan hittar du en del tips att själv göra valpträning eller hundträning eller att lära sig detta genom att gå på hundkurs för valpar och vuxna hundar. En hundträning kan göras på olika sätt, men det viktigaste i en hundträning är berömmet då hunden gjort något bra och rätt. Den erfarenheten har i alla fall jag. Samtidigt under en hundträning då hunden tränar på att lära sig något, aktiverar man också hunden. Hundar vill träna och lära. Man behöver inte vara en expert på hundar för att kunna utföra en hundträning. Rekommenderat är att gå någon valpkurs och börjar att lära sig valpträning eller en lydnadskurs för att lära sig hundträning lydnad. Här lär man sig om hur hundar fungerar och får tips på hundträning. Mer om hundkurser hittar du på min sida hundkurser. Hundträning inkallning måste fungera om man har en jakthund.

En hundträning kan medföra att hunden får träna och jobba både fysiskt och mentalt, beroende på vad hunden tränar. Tex. den hundträning som sker vid jakt är både fysisk och mental, (springa, söka, driva). Tips annan hundträning är gå fot, lydnad och då hunden på försöka leta upp något, nu tränar hunden med huvudet. En hundträning kan passa hundar olika, vissa är fullt nöjda med promenader medan vissa behöver arbeta mer med huvudet för att må bra, tex. aktivering genom sök och uppletande. Om hunden tränas för dåligt kan man få läsa om hundar som behöver omplaceras eller om hundar som behöver säljas. Detta för att husse och matte tycker att hunden är jobbig, busig, rastlös mm. På bloggen agilitydream kan du läsa mycket om agility och fårvallning, tips på hundträning.Du hittar länken här nedan. Ta kontakt med brukshundsklubben så får du veta mer om agility och annan hundträning.

Här hittar du böcker om hundträning till din hund, tex. gå fot, lydnad och inkallning.

Klickerträning för nybörjare Agility : träna och tävla med din hund Fysträning för hund

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer. Kanske hittar du böcker innehållande hundträning tips, tex. hundträning gå fot eller hundträning lydnad.

hundträning

Hundträning

Har man problem med att hitta en lämplig hundträning för att aktivera sin hund är mitt tips att skaffa en eller flera böcker om detta innehållande hundträning tips. Här på sidan hittar du ett antal böcker som handlar om hundträning. När du väl kommit igång med din hundträning, glöm då inte att ta hand om hunden, sköta tassar mm. Om detta boken på vänster sida, Hundmassage och stretching : låt tassarna vila.

Vissa saker måste man med hundträning lära hunden. Detta är lydnad, en allmänlydnad som jag tycker att alla hundar ska ha. Gå fint i koppel, gå fot, (inte slita och dra) och inkallning är ett måste. Än en gång rekommenderar jag att man går hundkurser. Har själv gått både valpkurser innehållande valpträning och lydnadskurser. I mitt fall som har en jakthund är det extra viktigt att en inkallning fungerar och att det är jag om bestämmer när jakten ska börja och sluta. Grundläggande i denna hundträning kan hämtas från hundkurser. Många gånger är hundkurser viktigare för hundförare än för hund. Man lär sig hur hunden fungerar.

Ett annat sätt att att hitta ideer och få tips på olika sätt om hundträning och valpträning kan vara att besöka klubbsidor på nätet. Det finns svenska hundklubbar för många olika hundraser. Tex. för Schäfer finns svenska Schäferklubben.

Ska man få en bra och trevlig hund måste som ett första steg i en hundträning vara lydnad. Har man bra lydnad på sin hund blir allt lättare med hunden. Tex. ska man lämna sin hund på att hundpensionat fungerar detta bättre både för hund och personal på detta hundpensionat om hunden lyder och följer kommandon.

Hundträning och valpträning

Sidor med information om hundträning.

agilityspecial hundcenter hundföraren
hundsport klickerklok svenska brukshundklubben
vovve

Hitta tips om hundträning

Nedan sidor som sajten innehåller.

HEM Hundar Hundträning
Hundtillbehör Valpar Hundutställning
Aktivering hund Före hundköpet Hundar till salu
Köpa hund Hundbur Hundfoder
Hunduppfostran Hundkennel Hundklubbar
Hundkoja-hundgård Hundkurs Hundpejl
Hundpensionat Hundraser Hundsjukdomar