Hunduppfostran

Hitta tips på hundträning för bra hunduppfostran

Att ha en bra hunduppfostran (allmänlydnad) på sin hund är som jag ser det, ett måste. Det är inte så svårt att ge hunden denna lydnad. Det enda som krävs är träning. Att träna sin hund i små korta pass, men ofta tycker jag fungerar bäst.


Att gå på valpkurs och efterföljande lydnadskurser ger ett mycket bra resultat, både för hund och hundförare. Sunt förnuft, envishet, träningen, vetskap om hur en hund fungerar är det som gäller. Att träna detta med sin hund är något som hunden gillar. Att åstadkomma en bra hunduppfostran via skäll eller bestraffningar tror inte jag på. Beröm och ett bestämt ledarskap från hundförare tror jag är den bästa medicinen. Det finns sk. antiskall halsband mot skällande hundar. Skäller hunden väldigt mycket så är det något som är fel och detta bör man ta reda på istället för att sätta på hunden ett antiskall halsband.

I mitt fall där jag använder min hund till jakt är det ett måste att vissa lydnader fungerar. Det viktigaste är att inkallningen fungerar och att det är jag som bestämmer när jakten börjar och slutar och inte min hund. Detta fungerar idag mycket bra med min hund, hunduppfostran genom mycket beröm (ett antal köttbullar har förbrukats) och en bestämdhet från min sida har lett till detta. Det finns många bra hundböcker om hunduppfostran att läsa. Tips på hunduppfostran är att exakt då en hund gör fel ska den tillrättavisas, inte med hugg och slag utan med en bestämdhet i rösten vilket en hund förstår. Att skälla på en hund om den för en tid sedan gjort ett fel är ingen mening pga. att en hund inte vet vad som den gjort fel, utan det måste ske då en hund gör något fel.

Klickerträning Förstå din hund Från uppmärksam valp till tjänstvillig hund

Det pratas idag mycket om klickerträning. Med hjälp av en klicker lär man hunden att detta är ett positivt ljud, belöning i form av beröm och godis är på gång. Denna klicker kan vara en snusdosa som man fyllt med godis, tex köttbullar. Gå på valpkurs, där visar de hur klickermetoden fungerar. Istället för en snusdosa kan du köpa denna speciella klicker. De som säljer hundtillbehör har säkert dessa klickers. Klickermetoden fungerar bra då man tränar valpen på att bli rumsren. När den gör sitt behov ute så klickar man och belönar hunden.

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer. Har man tur så kanske man kan hitta bra böcker om hunduppfostran.

hunduppfostran

Passa på och besök annonsörerna ovan för att kunna hitta mycket som kan hjälpa en med att få en bra hunduppfostran. Detta kan vara att hitta hundkurser allt från valpkurser till lydnadskurser för vuxna hundar samt böcker och tidningar där man kan hitta tips, ideer och råd för att lyckas med sin hunduppfostran, tips för att få en hund rumsren. Besök dessa annonsörer för att se vad de har att erbjuda.

Ska man få en trevlig hund som fungerar bra ihop med andra människor och hundar måste hunden genomgå en hunduppfostran från valp till vuxen hund. För att bibehålla denna hunduppfostran måste man träna sin hund hela livet kontinuerligt på de grundläggande sakerna i en hunduppfostran. Klarar man inte av att ge sin valp och vuxna hund denna hunduppfostran kan man snart få en problemhund. Därför är det viktigt att köpa rätt hundras så att man kan ge och träna sin hund rätt förutsättningar för att hunden ska få en bra hunduppfostran. Tex. är du ingen jägare köp då ingen jakthund. Ska en hund få en bra hunduppfostran krävs det att hunden gillar det den tränar på.

Ett exempel på en dålig hunduppfostran : Vi har bestämt att hunden inte dvs aldrig får vara i sängen och då måste det altid vara så. Det får inte vara så att matte får för sig när hon ligger i sängen så vill hon kela med hunden. Hunden hoppar givetvis upp i sängen. När sedan husse kommer och skäller på hunden att den inte får vara i sängen så fattar hunden ingenting. Man måste hela tiden ha samma bestämmelser. Ett annat enkelt tips på hunduppfostran är att då hunden gör något bra så berömmer man hunden med sitt namn. När den gör något den inte får göra så säger men tex. fy eller nej. Man ska inte använda hundens namn vilket hunden ska förknippa med något bra. Små enkla grundläggande tips på hunduppfostran.

Att alltid vara bestämd ger en bra hunduppfostran, tex. om man bestämt att hunden inte får vara i sängen då är det alltid så, inte när matte vill för då vet inte hunden vad som gäller. Ett bra tips på hunduppfostran är att alltid göra likadant.