HUNDSJUKDOMAR

Det finns ett antal hundsjukdomar i vårt land. Det är inte roligt när en av sina vänner blir sjuk, dessutom kan det kosta en hel del pengar att få hunden frisk igen. Vissa hundsjukdomar är knutna till vissa hundraser. Hade tidigare en tax, där det inte är ovanligt att de drabbas av en hundsjukdom som även vi människor kan drabbas av, nämligen diskbråck. Han fick diskbråck och fick ligga inlagd på ett djursjukhus under en veckas tid. De slapp att operera honom, antibiotika klarade detta. Efter denna hundsjukdom var det slutjagat och han blev en pensionär. På Agrias hemsida finns en stor databas innehållande hundsjukdomar som diarre, borrelia, kräkningar och ryggbesvär.

Utan att vara veterinär så antar jag att om en hund blir sjuk eller visar symtom på att bli sjuk, så måste man ta tag i detta omgående, precis som gäller för oss människor. På sidan hittar du länkar till sidor för att läsa mera om hundsjukdomar. Ett bra sätt att förebygga mot hundsjukdomar är att se till att hunden mår bra och trivs. En viktig del i detta är att ge hunden ett bra hundfoder.

Med rätt hundfoder mår din hund bättre. Förutom att hundfoder kostar pengar så är det tungt att bära hem från affären. Köp ditt hundfoder på nätet, testa Petsonline.

Om Hemfoder : Deras affärsidé är att göra det så enkelt som möjligt för djurägare och uppfödare av sällskapsdjur att få tag på ett brett kvalitativt sortiment av foder och tillbehör till hund, katt och smådjur. Med hög tillgänglighet, snabba leveranser och med varor av hög kvalitét till konkurrenskraftiga priser hoppas de kunna attrahera kunderna.

Du kan tom. längst ner på sidan söka vidare om hundsjukdomar eller annat som har med hunden att göra. Kanske söker du en veterinär eller ett djursjukhus.

På Wikipedias hemsida kan man läsa om en del hundsjukdomar, tex. valpsjuka, parvovirus, smittsam leverinflammation, rabies och blodöra. En annan hundsjukdom som för en jakthund kan ställa till stora problem är noskvalster. Läs om noskvalster på Agrias hemsida.

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer.

Nedan hittar du några böcker om hundsjukdomar. Klicka på böckerna för att läsa mera. Ju mer man vet själv om hundsjukdomar desto snabbare kan man ta ett beslut om att besöka en veterinär eller inte.

Hundens sjukdomar Hundsjukdomar Ryggproblem hos hund

Skulle din hund bli sjuk och du tvingas att uppsöka en veterinär och du inte har din hund försäkrad så kostar detta väldigt mycket pengar. Även om hunden är försäkrad så kostar det en del, men det går inte att jämföra med en oförsäkrad hund.

Hundar

Jag är medlem i Svenska kennelklubben vilket ger mig en rad förmåner, bla. 10 % rabatt på försäkringspremien om din hund är försäkrad i Agria. Svenska kennelklubben arbetar för sunda friska hundar och för deras plats i samhället.

Kanske är det så att du ska köpa en hund, en valp, tänk på att fråga den som säljer hunden, tex. den uppfödare du ska köpa hunden av om hunden har någon hundsjukdom som gör att du tex. inte får ta din hund på en utställning. Även om man inte tänkt att ta sin hund på utställning då man köper den, kan man ju alltid ändra sig och då är det för sent. En sådan hundsjukdom kan vara ett överbett. Jag är helt övertygad att uppfödare informera om valparna har några hundsjukdomar. Som regel vill uppfödare hundens bästa.

Sidor med information om hundsjukdomar.

Nedan kan du söka vidare om hundsjukdomar med google sökmotor. Skriv sökordet tex. hundsjukdomar diarre i rutan och sök.

 

Anpassad sökning