Fakta om hundar

Hitta mycket med fakta och information om hundar på nätet

Man brukar säga att hunden är människans bäste vän. Det är sant om man bara sköter sin hund på rätt sätt. För att få en bra vän är det viktigt att hunden man köpt passar in i den miljö man tänkt sig. Tex. om man har sökt en sällskapshund, då ska man inte köpa en jakthund om man nu inte också låter den jaga.


Skaffa kunskap om hundar

Det är väldigt viktigt att man skaffar den fakta om hundar man behöver. Tack vare nätet så kan man på egen hand skaffa sig information om hundar och hundfakta om olika hundraser som är ett måste att veta innan man köper en hund. En hundvalp skiljer sig från en vuxen hund därför ska man skaffa sig fakta om hundvalpar innan man får hem sin hundvalp. Bra information om hundar om olika hundraser kan hittas hos hundklubbar. Tex om du söker information om hundar att använda till jakt så kan man besöka Svenska Jägarförbundet.

Information om hundar och fakta om olika hundraser finns att hitta hos wikipedia. Nedan bilder på olika hundraser hämtade från wikipedia. Klicka på bilderna för att komma till de olika hundklubbarna där mycket fakta och information kan hittas om just den hundrasen.

information hundar information hundar information hundar

Att hunden blir som du tänkt beror i hög grad hur du som förare är. Jag har den erfarenheten från de hundar jag haft (jakthundar) att de vill ha en stark och trygg förare (flockledare). Hunden vill veta vad som gäller, att du är ledaren. Man ska absolut inte vara dum eller elak mot hunden, däremot bestämd och konsekvent. Antingen får hunden vara i soffan eller inte. För att lyckas med sitt hundköp måste man skaffa sig kunskap om hundar och om hundraser. Att veta vad det innebär att skaffa hund, lära sig hur jag som förare ska vara, veta hur min tänkta ras fungerar, hur ska jag träna min hund för att den ska bli som jag tänkt. Böcker, tidningar, brukshundsklubbar, uppfödare och hundägare kan vara till hjälp att få den information och kunskap som behövs. Själv har jag ett antal böcker du kan hitta på Bokus.

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer.

fakta om hundar

Fakta om hundar och information om hundraser finns att hitta hos Svenska kennelklubben. Ett jättebra sätt att ska sig hundfakta är att gå på hundkurs. Det finns kurser för de som tänkt köpa hund, kurs på de som skaffat en valp, valpkurs och olika typer av lydnadskurser för vuxna hundar. Att skaffa en hund innebär att stort ansvar. För att lyckas med sitt hundköp så måste man ha kunskap om hur hundar fungerar. Har man inte den kunskapen så kan man via nätet hitta mycket information och hundfakta om olika hundraser.

Om du klickar runt på sidorna så kommer du att upptäcka att det finns många bra länkar till andra hundsidor, och en hel del hundböcker om olika fakta om hundar. Mycket kunskap om hundar och om hur en hundförare ska agera ger en bättre och trevligare hund. För att hunden ska trivas och må bra behöver man bla. hundfoder. Man kan på samma sätt som att skaffa sig fakta om hundar också skaffa sig fakta om hundfoder, vilket foder passar bäst till min hund och vad kostar det, är ett dyrt hundfoder bättre än ett billigare, besök Olivers Petfood för att se vad de erbjuder.

Har själv en tik och innan jag köpte henne så behövde jag fakta om hundar som löper, hur ofta mm. Via nätet hittade jag denna fakta och informationen. Kortfattat så löper tiken livet ut. Löper 3 gånger per år. Mer kunskap om hundar som löper finns att tillgå på sidan Glanna.

Har du en jakthund eller tänker skaffa en jakthund så finns två bra sidor med bra faktaunderlag om hundar, Svenska kennelklubben och Svenska jägarförbundet. Har finns hundfakta om de flesta hundraserna, vad är de olika hundraserna bra på att jaga.

Men många gånger kan den bästa information och fakta fås av de som har hundar eller har haft. Har själv fått frågan om fakta om hundasen Beagle. En annan viktig sak att veta är hur fungerar olika hundraser tillsammans med barn. Information och fakta om hundar tillsammans med barn kan hittas på nätet men bäst är att fråga någon som har den hundras du funderar på att köpa som samtidigt har barn. Ska man köpa en hundvalp så måste man skaffa sig information och fakta om hundvalpar innan man köper sin hundvalp.

Information om hundar

Besök de sidor som denna hemsida innehåller för att hitta fakta och information om hundar, tex. om olika hundraser, hundträning, valpar, hundfoder och aktivera hundar.

Fakta om hundar och hundraser finns via sidor på sajten

Nedan sidor som sajten innehåller

HEM Hundar Hundträning
Hundtillbehör Valpar Hundutställning
Aktivering hund Före hundköpet Hundar till salu
Köpa hund Hundbur Hundfoder
Hunduppfostran Hundkennel Hundklubbar
Hundkoja-hundgård Hundkurs Hundpejl
Hundpensionat Hundraser Hundsjukdomar